HELPDESK
Plakát helpdesk
MILYEN TECHNOLÓGIÁVAL KÉSZÜLJÖN AZ ÓRIÁSPLAKÁT?

A figyelem felkeltése gondolatok vagy tárgyak irányába megköveteli e mĂ»fajtól az élénk színek, az éles rajzolatú plasztikus nyomatkép vizuális élményét. Ha eg kívánunk felelniennek az elvárásnal, akkor a tervezéstôl a gyártási folyamaton keresztül a kihelyezésig ezt a plakátélményt kell megvalósítanunk. A költségek figyelembe vétele mellett érdemes a legkevesebb kompromisszumot a plakát stílusjegyeinek, a minõségének ellenére kötni.

Az óriásplakátok gyártásánál az összes megvalótási szempont összevetése alapján célzerĂ» eldönteni a nyomdaikivitelezés technológiáját. Választhatunk szita-, a digitális- és az ofszet nyomtatás által nyújtott lehetõségekbõl, de az elvárások melyeknek meg kell felelniük sokrétĂ»ek:

Vegyük sorra a szempontokat:

ideális költségszint

gyártási idõ

a hirdetés céljának legmegfelelõbb nyomatminõség

a kampány végéig színtartó és a szmognak is ellenálló plakát

az idõjárás szeszélyeinek ellenálló, tartósan kiragasztható termék.

A példányszám és a gyártási költségek összefüggései meghatározó súlyúak a technológia kiválasztásánál. A gyakorlat az alábbi arányok szerint igazódik vissza:

Digitális nyomtatás:

1-100 példány

Szita nyomtatás:

100-500 példány

Ofszet nyomtatás:

500+ példány

A nyomtatási idõ a példányszámmal gyakorlatilag összefüggõ dimenzió, ugyanis mindhárom – példányszám függvényében jól kiválasztott – technológiával kb. az anyag gépre kerülésétõl számított 24–48 óra.

PLAKÁT
CITYLIGHT
ÓRI ÁSPLAK ÁT
MOLINÓ
www.dosszie.hu | kartonstanc.hu