HELPDESK
Plakát helpdesk
A NYOMDAI KIVITELEZÉST SEGÍTĂ• SZEMPONTOK

Fontos a megfelelõ értékĂ» túltöltések beállítása, mivel a palkátok többnyire nagyobb mértben nyomtatódnak, mint a tervezés stádiumában átlátható léptékük. A vektoros információknál könnyen állítható a túltöltések értéke, de rosszul átgondolt szerkesztésnél gondot okozhat a helytelenül kialakított grafika. Abban az esetben, ha a fekete szöveg vagy rajzi elem vonalas részletként rányomódik olyan részekre, ahol a nyomat információtartalma ezt megengedi lásd zöld flekk közepén látható fekete szöveg) ott a színeket nem szabad kiütni a fekete alatt (black overprint beállítás).

A szöveges részleteket nem célszerĂ» képpé alakítani, mert rossz kontúrokat eredményez. A szövegrészek kialakításához úgynevezett fontokat alkalmaznak, melyek különbözõ szabványok alapján készített betĂ»készletett tartalmaznak. A legkisebb felhasználói hiba vagy rosszul tervezett betĂ»típus komoly problémát okozhat, fõleg olyan esetkben, mikor többféle betĂ»forma kerül alkalmazásra. A legbiztosabb megoldás ilyenkor a fonok görbévé alakítása.

Az adatállományoknál használt, képek megjelenítésére használt (tiff, photoshop eps) formátumok mérete illetve felbontóképessége a megfelelõ raszterpont kialakításához szüséges információt tartalmazzák. Optimális paramétereik az alábbiak alapján számíthatóak.

PLAKÁT
CITYLIGHT
ÓRI ÁSPLAK ÁT
MOLINÓ
www.dosszie.hu | kartonstanc.hu